Ensi-iltoja

THE AMAZING SPIDER-MAN 2
Ensi-ilta: 25.04

Ikäraja: K-12 VäkivaltaAhdistus
Luokitus: Seikkailu/Toiminta
Olemme aina tienneet, että Spider-Manin tärkein taistelu käydään hänen sisällään: kyseessä on kamppailu Peter Parkerin arkisten velvoitteiden ja Spider-Manin valtavan vastuun välillä. Elokuvassa The Amazing Spider-Man 2 Peter Parker saa kuitenkin huomata, että hänellä on edessään eräs vieläkin suurempi taistelu.

Peter Parker (Andrew Garfield) ei voi vastustaa sitä, miltä tuntuu kieppua pilvenpiirtäjästä toiseen, nauttia sankaruudesta ja viettää aikaa Gwenin (Emma Stone) kanssa. Spider-Manina olemisella on kuitenkin hintansa: vain Spider-Man voi suojella New Yorkia kaameilta konnilta, jotka uhkaavat kaupunkia. Kun kuvaan astuu Elektro (Jamie Foxx), Peterin on kohdattava häntä itseään paljon voimakkaampi vihollinen. Ja kun hänen vanha ystävänsä Harry Osborn (Dane DeHaan) palaa kuvioihin, Peter tajuaa, että yksi asia yhdistää kaikkia hänen vihollisiaan: Oscorp.

Ohjaus Marc Webb.

Pääosissa: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dane DeHaan.

Tuottajat Avi Arad ja Matt Tolmach. Tarina ja käsikirjoitus Alex Kurtzman & Roberto Orci & Jeff Pinkner. Perustuu Stan Leen ja Steve Ditkon Marvel-sarjakuvaan.

Tulossa elokuvateattereihin 25.4.2014
Lue lisää >>

SE TOINEN NAINEN
Ensi-ilta: 25.04

Ikäraja: K-7 VäkivaltaSeksi
Luokitus: Komedia
Nick Cassavetesin komediassa Cameron Diaz (Bad Teacher, Sekaisin Marista), Leslie Mann (The Bling Ring, Paksuna) ja Kate Upton (Tower Heist) laativat pirullisen kostosuunnitelman petolliselle poikaystävälleen (Nikolaj Coster Waldau, TV-sarjasta Game of Thrones).

Carly (Diaz) saa tietää että hänen uusi ihana poikaystävänsä Mark (Coster-Waldau) on täysi huijari – ja vielä pahempi – kun hän sattumalta tapaa Markin vaimon Katen (Mann). Carly löytää yhtäkkiä itsensä lohduttamasta poikaystävänsä vaimoa ja heidän epätodennäköinen ystävyytensä vain vahvistuu, kun he tajuavat että Mark on pettänyt heitä molempia vielä yhden ”toisen naisen”, Amberin (Upton), kanssa. Nämä kolme naista lyövät viisaat päänsä yhteen ja laativat pirullisen kostosuunnitelman.

POMPEJI 3D
Ensi-ilta: 02.05

Ikäraja: K-16 VäkivaltaAhdistus
Luokitus: Draama/seikkailu
3D-versio.

Viimeisinä päivinä juuri ennen Vesuviuksen purkausta laivaorja suuntaa kohti kotikaupunkiaan Napolia pelastaakseen rakastamansa naisen ja parhaan ystävänsä, joka on jäänyt loukkuun kaupungin kolosseumin sisään.

HOKKUS POKKUS MIKKO MALLIKAS
Ensi-ilta: 02.05

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Perhe/Animaatio
Kun 7-vuotias Mikko Mallikas ei leiki merirosvoa kavereidensa kanssa, hän unelmoi omasta koirasta. Leikkisästä terrieristä – aivan samanlaisesta kuin vanhalla taikurilla.
Mikko on vakuuttunut, että taikuuden avulla hänen unelmastaan voi tulla totta. Mutta se ei olekaan aivan niin helppoa, kuin hän oli kuvitellut.

Elokuva perustuu löyhästi Gunilla Bergströmin kirjaan Hokus Pokus Alfons Åberg.

GODZILLA 3D
Ensi-ilta: 14.05

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Seikkailu/Fantasia/Toiminta
Gareth Edwardsin ohjaama elokuva GODZILLA on Tohon ikonisen hirviön eeppinen paluu. Maailman tunnetuin monsteri nousee taistelemaan ihmisten tieteellisen röyhkeyden synnyttämiä ilkeitä olioita vastaa, jotka uhkaavat koko ihmiskunnan olemassaoloa.

Elokuvan pääosissa nähdään Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass), Ken Watanabe (Inception), Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene), Juliette Binoche (Englantilainen potilas) ja Sally Hawkins (Blue Jasmine), sekä David Strathairn (Good Night, and Good Luck) ja Bryan Cranston (Argo, TV-sarja Breaking Bad).
Lue lisää >>

X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST
Ensi-ilta: 23.05

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Toiminta
X-Men mutanttiryhmä taistelee kahdella eri aikatasolla Bryan Singerin ohjaamassa uudessa elokuvassa X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Alkuperäisen X-Men-elokuvatrilogian rakastetut mutanttihahmot yhdistävät voimansa X-MEN: FIRST CLASS –elokuvasta tuttujen nuorempien versioidensa kanssa eeppisessä taistelussa menneisyyden muuttamiseksi - jotta tulevaisuus pelastuisi.

EDGE OF TOMORROW
Ensi-ilta: 28.05

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Toiminta/Science Fiction
EDGE OF TOMORROW sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa avaruusolennot ovat tehneet Maahan rajun hyökkäyksen, jota maailman mitkään sotavoimat eivät voi pysäyttää.

Everstiluutnantti Bill Cage (Cruise) on upseeri, joka ei ole koskaan ollut mukana taistelussa, mutta silti hänet lähetetään tylysti suorittamaan hengenvaarallista tehtävää. Cage saa pian surmansa, mutta huomaa olevansa eräänlaisessa selittämättömässä aikaluupissa, joka pakottaa hänet elämään tuon armottoman taistelun ja kuoleman yhä uudestaan… ja uudestaan.

Taistelu taistelulta Cage pystyy kuitenkin kasvattamaan taitojaan yhdessä erikoisjoukkojen sotilaan Rita Vrataskin (Blunt) kanssa. Niinpä Cagen ja Ritan käydessä taistoon kerta toisensa jälkeen, he etenevät vääjäämättä lähemmäs vihollisen kukistamista.

MALEFICENT - PAHATAR
Ensi-ilta: 30.05

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Draama/Seikkailu/Toiminta
Disneyn ”Pahatar” on ennen kertomaton tarina Disneyn
perinteisimmästä konnasta, joka tuli tunnetuksi
vuoden 1959 klassikosta ”Prinsessa Ruusunen”.
Pahatar on nuori nainen, joka elää idyllistä elämää
rauhanomaisessa kuningaskunnassa metsän keskellä,
kunnes eräänä päivänä vieras armeija uhkaa
maan rauhaa. Pahatar puolustaa kuningaskuntaa
urhoollisesti mutta joutuu petoksen uhriksi ja hänen
puhdas sydämensä muuttuu kovaksi kuin kivi. Kosto
mielessään Pahatar ryhtyy lopulliseen taisteluun
valloittajakuninkaan seuraajaa vastaan ja langettaa
kirouksen tämän vastasyntyneen tyttären, Auroran,
ylle. Lapsen kasvaessa Pahatar tajuaa, että Auroralla
on avain rauhaan kuningaskunnassa – ja samalla
kenties myös avain Pahattaren todelliseen onneen.
Pahattaren roolissa nähdään Angelina Jolie ja muissa
rooleissa esiintyvät mm. Sharlto Copley, Elle Fanning
ja Sam Riley.

MILJOONA TAPAA KUOLLA LÄNNESSÄ
Ensi-ilta: 30.05

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Komedia
Seth MacFarlane näyttelee ohjaamassaan Miljoona tapaa kuolla lännessä -elokuvassa lammasfarmari Albertia, todellista pelkuria. Kun Albert ei uskalla osallistua pyssytaisteluun, ailahteleva tyttöystävä jättää hänet ja lähtee toisen miehen matkaan. Pian kaupunkiin ratsastaa salaperäinen ja kaunis nainen, joka auttaa Albertia löytämään rohkeutensa, ja rakkaus syttyy heidän välillään. Kun paikalle saapuu kostoaikeissa naisen aviomies, tunnettu rikollinen, farmarin on laitettava juuri hankkimansa rohkeus testiin.

MacFarlanen lisäksi elokuvaa tähdittävät Oscar®-palkittu Charlize Theron, Liam Neeson, Amanda Seyfried, Giovanni Ribisi, Sarah Silverman ja Neil Patrick Harris. Mukana on paljon Ted-elokuvan tekijöitä, mm. tuottajat Scott Stuber ja Jason Clark sekä käsikirjoittajat Wellesley Wild ja Alec Sulkin. MacFarlane on myös itse yksi elokuvan tuottajista ja käsikirjoittajista.

NÄIN KOULUTAT LOHIKÄÄRMEESI 2
Ensi-ilta: 04.07

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Seikkailu/Toiminta/Animaatio
NÄIN KOULUTAT LOHIKÄÄRMEESI 2 (How to Train Your Dragon 2) animaatiotrilogian jännittävä toinen osa tekee paluun sankarillisen viikinki Hikotuksen ja hänen uskollisen lohikäärme Hampaattoman uskomattomaan maailmaan. Tämän erottamattoman kaksikon tehtäväksi tulee suojella rauhaa ja turvata viikinkien ja lohikäärmeiden tulevaisuuus vallanhimoiselta Dragonilta.

Elokuvasta nähdään suomeksi ja ruotsiksi puhutut versiot sekä alkuperäisversio. Elokuva tulee sekä 3D:nä että 2D:nä.

KESÄKAVERIT
Ensi-ilta: 01.08

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Komedia
Iiris palaa kotimaahan kesäksi, vietettyään monta vuotta pätkätyöläisenä Euroopan eri kolkissa. Iiriksen paras ystävä Karoliina on hankkinut heille kesätarjoilijan pestit Hangosta. Nuoret naiset jättävät Helsingin taakseen aikeenaan laittaa Hanko polvilleen, koska edessähän on paras kesä ikinä. Uskoa koetellaan, kun mielessä välkkynyt pitsihuvila osoittautuu lähiömajoitukseksi ja työkaveri Eeva vaikuttaa aivan vajakilta. Itsevarma teologianopiskelija Karoliina ei anna kuitenkaan vastoinkäymisten nujertaa, ja sitoutumiskammoinen tuuliviiri Iiris tapaa Jussin ja huomaa ihastuvansa. Kun Eeva vielä paljastaa olevansa kummitädin talonvahtina pitsihuvilassa, niin tytöt myyvät itsensä tämän kämppiksiksi, ja kulissit ”The Kesälle” alkavat olla kunnossa. Kesäkaverit on elokuva siitä kesästä, jolloin aurinko tuntui paistavan koko ajan ja lähialkon halvinta skumppaa kului putouksittain. Siitä kesästä kun ystävystytään syvemmin kuin koskaan ja tytöistä, jotka pitävät toistensa puolta.

SIN CITY: A DAME TO KILL FOR
Ensi-ilta: 22.08

Ikäraja: Ei vielä määritetty 
Luokitus: Toiminta
SIN CITY –elokuvan odotetussa jatko-osassa Dwight (Brolin) suunnittelee kostoa hänet pettäneelle naiselle, Ava Lordille (Green) Sin Cityn pimeiden kujien varjoissa… Elokuva perustuu Frank Millerin sarjakuvaromaaniin.

Elokuvatrailerit: Filmtrailer.com